Instappen

Op deze pagina vindt u verschillende mogelijkheden die u helpen in de wagen te geraken. Uiteraard is iedere oplossing maatwerk, dus vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

Instappen

Op deze pagina vindt u verschillende mogelijkheden die u helpen in de wagen te geraken. Uiteraard is iedere oplossing maatwerk, dus vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

Draaistoel met rolstoel onderstel

Een combinatie van een rolstoel onderstel en draaizetel, waarmee u vanuit uw rolstoel gemakkelijker in de zetel kunt komen. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals een versie waarbij de zetel automatisch naar binnen en buiten draait. Dit kan ook mechanisch.

Draaistoel bestuurder of passagier

Met deze draaizetel kunt u gemakkelijker in en uit uw wagen komen. Het is een systeem dat de autostoel de mogelijkheid geeft naar buiten toe te draaien. Dit gebeurt manueel of elektrisch, en indien de wagenstructuur het toelaat, kan u ook nog via een rail een stukje naar buiten te glijden, zodat de transfer alleen of door hulp van derden eenvoudiger wordt. De variant met heffunctie kan de autostoel tevens zakken en stijgen over een hoogte van ongeveer 30 cm. Deze zijn beschikbaar voor zowel de bestuurders- als de passagierskant.

Handvat

Met een handvat heeft u meer houvast bij het in- en uitstappen in de wagen. Deze zijn beschikbaar in meerdere posities in de wagen, bijvoorbeeld achterin.

Uitneembare transferplank

Een transferplank geeft u extra ondersteuning bij het in- en uitstappen. Dit ontlast vooral de schouders bij het overbruggen van de afstand tussen uw rolstoel en de autostoel en zo heeft u veel minder last van de deur en dakrand bij de transfer. Uiteraard kunt u deze ook gebruiken als u wel mobiel bent, maar iets meer tijd nodig hebt bij het in- en uitstappen. Dit is mogelijk voor zowel de bestuurderskant als de passagierskant.

Gordels

Het dragen van gordels is een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen tijdens het gebruik van een auto. De door ons geleverde gordels voldoen aan alle wettelijke eisen, waardoor u verzekerd bent van een optimalie veiligheid. Daarnaast kunnen gordels u ook van extra stabiliteit of comfort voorzien. Onze oplossingen worden voor u op maat geselecteerd.

Rolstoelvergrendeling

De juiste vergrendeling van uw rolstoel of scooter is afhankelijk van de door uw gebruikte materiaal en uw kunnen. Of het om een eenvoudige bevestiging gaat, zodat uw lege rolstoel op zijn plek blijft staan, of een volautomatische vergrendeling om uw wagen uit uw rolstoel te kunnen besturen. Wij hebben de juiste oplossing voor u.